НОВИНИ

Късна драма и продължения пратиха Рома на полуфиналите в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:46, 21.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
късна драма продължения пратиха рома полуфиналите лига европа
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Рома стана последният полуфиналист в турнира Лига Европа, след като надигра с общ резултат 4:2 след късна драма и продължения на "Стадио Олимпико" състава на Фейенорд.

"Вълците" влязоха в тази среща с пасив от 0:1 след първата среща в Ротердам преди седмица и това изоставане бе заличено след час игра в реванша, когато Леонардо Спинацола откри резултата в полза на домакините.

В 78-а минута Брайън Кристанте реши, че е удвоил аванса на своя тим, но видя как попадението му бива отменено, тъй като системата ВАР е видяла фаул в атака.

Секунди по-късно пък кошмарът за Рома стана пълен, тъй като Игор Пайшао вкара за 1:1, давайки отново преднина на Фейенорд в общия резултат.

Момчетата на Жозе Моуриньо все пак не се предадоха и в последната минута от редовното време Пауло Дибала хвърли в екстаз феновете по трибуните на "Олимпико", правейки общия резултата в сблъсъка 2:2.

Това изпрати двубоя в продължения, където Рома абсолютно доминираше и закономерно стигна до крайния успех след попадения на Стефан Ел Шарауи и Лоренцо Пелегрини, а за капак на всичко гостите от Нидерландия останаха и с човек по-малко след директния червен картон на Томас Хименес.

По този начин Рома за втора поредна година достига до полуфиналите на европейски клубен турнир, след като през миналата триумфира в дебютното издание на Лигата на конференциите.

В спор за участие на нов финал в Европа пък "вълците" ще се изправят срещу Байер Леверкузен, който не срещна проблеми срещу Юнион Сент Жилоа и след успех с 4:1 като гост елиминира белгийците с общ резултат 5:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце и дъжд в последния ден от работната седмица
Слънце и дъжд в последния ден от работната седмица
Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар в полуфиналите на Лигата на конференциите (ОБЗОР)
Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар в полуфиналите на Лигата на конференциите (ОБЗОР)