НОВИНИ

Каспер Рууд започна ударно на Откритото първенство на Австралия по тенис

Александър Бублик напусна турнира, след загуба от първата ракета на Индия Сумит Нагал.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:46, 16.01.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
каспер рууд започна ударно откритото първенство австралия тенис
Слушай новината

Поставеният под номер 11 Каспер Рууд записа категорична победа на старта на Australian Open. Норвежецът надигра Алберт Рамос-Виньолас с 6:1, 6:3, 6:1.

Рууд се нуждаеше от 37 минути, за да спечели първия сет, в който направи 4 аса. Испанецът не успя да се противопостави на по-опитния си съперник в следващите сетове. Той имаше четири възможности за пробив в целия мач, но не реализира нито един от тях.

Във втория кръг Каспер Рууд ще играе с представителя на домакините Макс Пърсел, който успя да направи обрат и да победи унгареца Мате Валкуш с 3:1 сета.

Камерън Нори също започна уверено в Мелбърн. Британецът надделя над Хуан Пабло Варилас с 6:4, 6:4, 6:2. Нори имаше контузия в китката, което бе и причина да напусне турнира в Оукланд преди седмица. Днес обаче той нямаше затруднения срещу 81-ия в света перуанец.

Във втората си среща в Мелбърн, Нори ще играе срещу Джулио Дзепиери от Италия, който победи с 6;3, 3:6, 6:3, 7:6(3) сърбина Душан Лайович.

Александър Бублик претърпя поражение от преминалия квалификации Сумит Нагал. Намиращият се на 137-о място в ранглистата индиец записа впечатляваща победа с 6:4 6:2, 7:6. Успехът на 26-годишния Нагал на Откритото първенство на Австралия е първият за представител на най-многолюдната страна в света над поставен съперник от 1989 година насам, когато Рамеш Кришнан отстрани защитаващия титлата си Матс Виландер.

Иржи Лехечка продължава напред след трисетов успех. Чехът отстрани Бернабе Сапата Мирайес от Испания с 6:3, 6:2, 6:3, и ще играе за място в третия кръг с 19-годишния американец Алекс Микелсен, който отстрани представителя на домакините Джеймс Маккейб с 7:6(5), 3:6, 6:1, 6:2.

За втория кръг се класираха още Артур Фис, Талон Грикспоор и Артур Казо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През 2025 година България ще получи 8 американски изтребители F-16
През 2025 година България ще получи 8 американски изтребители F-16
Зърнопроизводството е в колапс, алармират от Българска аграрна камара
Зърнопроизводството е в колапс, алармират от Българска аграрна камара