НОВИНИ

КАТ започва акция на територията на цялата страна

кат започва акция територията цялата страна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 25.07.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни пиковите и часове, обясни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.

"Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. "зелен коридор" за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна", поясни той.

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени, каза инспектор Крушарски и припомни глобите:

"За алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дискотеки и нощни клубове затварят в Каталуния
Дискотеки и нощни клубове затварят в Каталуния
До края на годината в София може да има обществени велосипеди под наем
До края на годината в София може да има обществени велосипеди под наем