НОВИНИ

Катастрофа с моторист затрудни движението на натоварено кръстовище в Пловдив

катастрофа моторист затрудни движението натоварено кръстовище пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 11.05.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Регионални
Слушай новината

Катастрофа с моторист затрудни за дълго движението на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив.

Около 13.30 часа днес автомобил с пазарджишка регистрация внезапно решил да завие и се престроил в лявата лента на кръстовището на булевардите "България" и "Васил Априлов". Вследствие на това в колата странично се блъснал моторист.

По предварителна информация водачите не са употребили алкохол, нито упойващи вещества, нито са се движили с несъобразена скорост.

Мотористът е откаран в болница с фрактури на крака, но в съзнание. В района има много камери и служителите на "Пътна полиция" започнаха проучване на записите от тях. Водачът на автомобила обясни пред екипа ни, че се е движел спокойно и според него няма вина за инцидента.

Свидетел на катастрофата обаче опроверга думите му, уточнявайки, че шофьорът от Пазарджик е предприел внезапно маневра за завой, с което е нарушил правилата.

"Аз съм водачът на автомобила тук - той се удари в мен - зелено беше светофарът, правя ляв завой и той ме удря отляво, фактически беше зад мен, аз не го видях – дано да се оправи човекът", каза водачът на катастрофиралия автомобил Ангел.

"Колегата с "Опел"-а в последния момент реши да завива наляво и мотористът се удари в него, за малко аз щях да ударя "Опел"-а, защото той наби спирачки да завие наляво изведнъж. Просто според мен не трябва от тази лента да се завива наляво. Според моето мнение в случая мотористът не беше виновен", каза Димитър, който е очевидец на катастрофата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сбогуваме се с Ваня Костова
Сбогуваме се с Ваня Костова
Треньорът на младата ни надежда в таекуондото: Мечтаем за успехи
Треньорът на младата ни надежда в таекуондото: Мечтаем за успехи