НОВИНИ

Казахстан поведе на България за Купа "Дейвис", след като Димитър Кузманов отстъпи пред Тимофей Скатов

живо бнт димитър кузманов тимофей скатов откриват битката българия казахстан купа дейвис
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 16.09.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България отстъпва с 0:1 победи срещу Казахстан в двубоя между двата тима от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже на кортовете на БНТЦ в София.

В първия сингъл от срещата първата ракета на страната Димитър Кузманов загуби от Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 часа.

Пловдивчанинът първи стигна до пробив в мача за 3:1, но в следващия загуби подаването си. Българинът веднага обаче успя да вземе отново сервис гейма на съперника си за 4:2, след това взе аванс от 5:2, а в деветия гейм успя да затвори сета при третата си възможност.

Във втората част Скатов започна с ранен пробив и поведе с 3:0, но Кузманов показа характер и успя да изравни 3:3. Тенисистът от Казахстан обаче стигна до брейк в десетия гейм за 6:4 и изравни резултата. Българинът имаше здравословни проблеми в края на втория сет и началото на третия. В паузата между двата той си взе малко по-дълъг медицински таймаут.

В решителната трета част Тимофей Скатов поведе с 3:0, след което в четвъртата част българинът спаси три възможности за пробив и взе подаването си. Казахстанецът направи нов брейк за 5:1, Кузманов го върна веднага, но в деветия гейм Скатов затвори двубоя с втория си мачбол.

Националите бяха подкрепяни от своите фенове, изпълнили кортовете на Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина, но и Казахстан имаше своя агитка.

"Мното труден мач физически и психически. Тези мачове са изключителни трудни. Оставих сърцето си на корта, благодаря на всички хора, които дойдоха. Този корт не е бил пълен от години, което страшно ме радва", каза Кузманов пред БНТ веднага след края на срещата, която БНТ 3 излъчи на живо.

Във втория сингъл от 16:00 ч. един срещу друг ще се изправят Янаки Милев (569 в световната ранглиста на АТП) и първият избор на казахстанците Александър Бублик (номер 29).

Мачът също ще бъде предаван пряко по БНТ 3!

Програмата в неделя ще започне в 11:00 ч. със срещата на двойки, за която са заявени Александър Лазаров и Александър Донски срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. Следват синглите между първите ракети Кузманов срещу Бублик, а след това Милев срещу Скатов.

И трите срещи гледайте НА ЖИВО по БНТ 3!

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на тортата "Гараш" в Русе (СНИМКИ)
Фестивал на тортата "Гараш" в Русе (СНИМКИ)
Нинова: БСП е в пълна готовност за предизборната кампания, ще подкрепи Ваня Григорова
Нинова: БСП е в пълна готовност за предизборната кампания, ще подкрепи Ваня Григорова