НОВИНИ

Кейт Мос свидетелства в съда в подкрепа на Джони Деп

кейт мос свидетелства съда подкрепа джони деп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:12, 25.05.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Още
Слушай новината

Британският модел Кейт Мос отхвърли твърденията, че бившият ѝ приятел Джони Деп я е хвърлил по стълбите, като заяви, че това никога не се е случвало.

"Той никога не ме е бутал, ритал или хвърлял по стълбите", заяви Мос, която даде показания като свидетел по делото за клевета на Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд.

58-годишният Деп заведе дело срещу Хърд заради статия, в която тя написа през декември 2018 г., че е "публична фигура, представляваща домашното насилие". Джони я съди за това, че е намекнала, че той е домашен насилник, и иска обезщетение от 50 млн. долара. Родената в Тексас Хърд заведе насрещен иск, като поиска 100 млн. долара и заяви, че е претърпяла "необуздано физическо насилие и злоупотреба" от негова страна.

По време на свидетелските си показания по-рано този месец Хърд спомена за докладван инцидент, при който се твърди, че Деп е бутнал бившата си приятелка Мос по стълбите.

Това споменаване даде възможност на адвокатите на Деп да призоват Мос като свидетел, за да отговори на обвинението, и тя даде показания чрез видеовръзка от Глостършир, Англия. 48-годишната Мос заяви, че е имала романтична връзка с Деп от 1994 до 1998 г. Тя беше попитана за инцидент, който се е случил по време на ваканция, когато двойката е била в курорт в Ямайка.

"Излизахме от стаята и Джони излезе от нея преди мен", каза Мос. "Имаше дъждовна буря и докато напусках стаята, се подхлъзнах по стълбите и си нараних гърба. И изкрещях, защото не знаех какво ми се е случило и ме болеше. Той се върна, за да ми помогне, отнесе ме в стаята и ми оказа медицинска помощ".

Адвокатите на Хърд отказаха да проведат кръстосан разпит на Мос.

Други бивши партньорки на Деп, сред които Ванеса Паради и Уинона Райдър, също публично го подкрепиха.

Но Елън Баркин, която се среща с Деп през 1994 г., свидетелства, че Деп е имал "ревнива" и "контролираща" натура и веднъж е хвърлил бутилка вино по нея.

В петък ще бъдат произнесени заключителни аргументи, преди съдебните заседатели да започнат обсъждането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома с историчекси първи успех в Лигата на конференциите
Рома с историчекси първи успех в Лигата на конференциите
Русия позволи подаването на газ за Германия за срок от 90 дни
Русия позволи подаването на газ за Германия за срок от 90 дни