НОВИНИ

Кевин Де Бройне донесе минимална победа на Манчестър Сити над Челси

Манчестър Сити
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 15.01.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Сити победи Челси с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. Бившият футболист на столичани Кевин Де Бройне донесе победата на домакините след почивката.

През първата част шампионите играха далеч по-атакуващо, но така и не стигнаха до попадение на стадион "Ейтихад". Кепа Аризабалага спаси изстрели на Джон Стоунс, Кевин Де Бройне и Джак Грийлиш, за да запази равенството. Играчите на Томас Тухел така и не отправиха точен удар през първото полувреме, което се случва за първи път под ръководството на Томас Тухел.

След паузата Едерсон отрази първия и единствен точен удар на гостите, дело на Ромелу Лукаку.

В 70-ата минута Кевин Де Бройне напредна с топка в крака и стреля извън наказателното поле. Белгиецът изпрати кълбото в далечния ъгъл на противниковата врата, за да донесе трите точки на тима си.

Полузащитникът има 5 попадения срещу бившия си клуб. Никой друг бивш играч на "сините" не е отбелязал толкова попадения срещу лондончани. Кеви Де Бройне и Серхио Агуеро са футболистите на "гражданите" с най-много попадения в надпреварата извън наказателното поле - 21 гола.

След 12-ата поредна шампионатна победа Манчестър Сити остава на върха в класирането с актив от 56 точки. Челси е втори с цели 13 пункта по-малко.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъщерята на Назарбаев е изтеглила над 300 млн. долара от Казахстан?
Дъщерята на Назарбаев е изтеглила над 300 млн. долара от Казахстан?
Поледици в Кърджалийско предизвикаха катастрофи
Поледици в Кърджалийско предизвикаха катастрофи