НОВИНИ

Килиан Мбапе: На първо място като капитан трябва да мисля за отбора

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:53, 27.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
килиан мбапе първо капитан мисля отбора
Снимка: БТА
Слушай новината

Новият капитан на френския национален отбор по футбол Килиан Мбапе разкри, че на първо място трябва да мисли за колектива в отбора и за пореден път отрече, че той ще се налага в съблекалнята на "петлите".

В разговор пред Telefoot Мбапе споделя, че една от основните му задачи е да направи връзката между старото и новото поколение в тима и допълва, че се чувства страхотно от факта, че носи на ръката си капитанската лента на Франция.

"Да си капитан на националния отбор на страната си винаги е символично. Ние представляваме милиони французи. И сега съм, в кавички, съм лидер на отбора, който представя страната. Това е нещо страхотно, мислех за това, когато бях дете. Когато сте капитан, има редица неща, които не трябва да пропускате. На първо място трябва да помислите за отбора. Не искам да бъда главният капитан, мисля, че имаме много важни играчи в отбора. Разбира се, аз съм връзка между миналото и новото поколение, но в това няма напрежение. Мисля, че всичко ще бъде много добре", заяви звездата на ПСЖ.

Дебютът на Килиан Мбапе като капитан на националния отбор на Франция беше миналия петък (24 март), когато "петлите" разбиха с 4:0 Нидерландия на своя "Стад дьо Франс" на старта на квалификациите за Евро 2024.

Тази вечер пък Мбапе отново ще изведе своите съотборници с капитанската лента при визитата си на Република Ирландия в Дъблин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачката на германските летища отмени 19 полета от и до България
Стачката на германските летища отмени 19 полета от и до България
Проверка на факти: Подлежат ли на мобилизация учениците, завършили военно обучение?
Проверка на факти: Подлежат ли на мобилизация учениците, завършили военно обучение?