НОВИНИ

Километрично задръстване на АМ "Струма" край Благоевград в посока Симитли (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
13:47, 18.07.2022 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Струма" при пътен възел Благоевград в посока Симитли заради ремонтни дейности.

Опашката е дълга около 3 километра от кръговото кръстовище след Благоевград до село Покровник. От Областно пътно управление Благоевград съобщиха, че се извършват частични ремонтни дейности на пътната настилка в Кресненското дефиле, които са причина за по-затруднено движение там и образуването на тапата.

Обясниха, че ремонтът ще продължи до края на работния ден, но при нужда и образуване на голямо задръстване могат да прекратят дейност и по-рано от предвиденото - около 14.00 часа.

По направлението пътуват много български, румънски и сръбски автомобили, тръгнали на почивка в Гърция или в Банско. Хората в опашката чакат по малко повече от половин час, някой от тях казаха, че ще се върнат до Благоевград за вода и храна, тъй като не са били подготвени за такова голямо чакане по пътя. Хората са изнервени от липсата на предварително предупреждение за ремонтите и очакваните задръствания.

Движението допълнително се затруднява от въведеното ограничение от 50 км/час за цялото Кресненско дефиле. Ремонтни дейности се очакват и в следващите дни, така че добре е шофьорите да тръгват подготвени.

Автор: Владислава Миланова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водач с положителна проба за канабис блъсна пешеходец в София, пострадалият е с опасност за живота
Водач с положителна проба за канабис блъсна пешеходец в София, пострадалият е с опасност за живота
Берое обяви поредното ново попълнение
Берое обяви поредното ново попълнение