НОВИНИ

Кирил Борисов донесе първа титла за България от боксовия турнир "Емил Жечев"

кирил борисов донесе първа титла българия боксовия турнир емил жечев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 09.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Борисов донесе първа титла за България от шестото издание на международния турнир по бокс за младежи – „Емил Жечев“.

Националът ни в категория над 92 килограма отказа в третия рунд съперника си от Испания – Жоан Хименес. Така той спечели златен медал от турнира, който се провежда на базата на „Дианабад“.

За финал се класираха още трима наши национали. Любослав Методиев (54 кг) победи с 2:1 гласа румънеца Павел Йонут и ще срещне в четвъртък Рафаел Лозано (Испания). Тони Илиев (60 кг) отказа във втория рунд Анджело Коваци (Румъния) и ще боксира с Марван Маслард (Швейцария). Любомир Ангелов (67 кг) пък преодоля с 2:1 гласа Марин Йонут (Румъния) и ще играе за злато с Ганда Кубали (Испания).

Освен Методиев, Илиев и Ангелов, България ще има още петима участници на финал утре. Димо Тониев ще се изправи срещу Павел Манев в категория до 57 кг в изцяло българския сблъсък за златото.

На ринга ще видим още Кристиян Митев (71 кг), който ще срещне Диор Бериша (Косово), Стелиан Страхилов (75 кг) ще боксира с Марху Каманга (Швейцария), а Георги Стоянов (86 кг) застава срещу Таулант Якупи (Косово).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерт от Института за стратегически изследвания в Киев: Имаме нужда и от изтребители, и от наземни ПВО
Експерт от Института за стратегически изследвания в Киев: Имаме нужда и от изтребители, и от наземни ПВО
Почина първият човек с присадено сърце от прасе
Почина първият човек с присадено сърце от прасе