НОВИНИ

Кирил Десподов: Не можех да си го представя по-добре

Кирил Десподов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 22.09.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Кирил Десподов беше главният герой за ПАОК срещу финландския ХИК Хелзинки в турнира на УЕФА Лигата на конференциите снощи и с посланието си в социалните мрежи каза, че това е европейски дебют, който ще помни дълго време.

ПАОК спечели с 3:2 и взе първи три точки в битката за класиране по-напред в турнира. След като домакините откриха, дойде ред и на Десподов да покаже качествата си – най-напред изработи изравнителното попадение, а след това сам вкара за 2:1, създавайки обрата в мача. Българската звезда дебютира в градското дерби с Арис (Солун), където той пак прати топката в мрежата, но голът му беше отменен заради засада. А попадението във финландската столица също беше преразгледано с помощта на системата за видеопомощ на арбитрите (ВАР). И пак заради евентуална засада на испанеца Брандон Томас – човекът, който стана причина да му бъде отменен онзи с Арис.

"Не можех да си го представя по-добре. Европейски дебют с ПАОК, който ще помня дълго време", написа 26-годишният флангови нападател в съобщение в Instagram.

Освен това, той говори накратко и преди прибирането в Солун пред една от популярните местни телевизии.

"Когато играеш в отбор като ПАОК, знаеш, че има голям натиск, феновете са взискателни. Искат да спечелим всеки мач, отборът има високи цели, не можеш да се отпуснеш, дори не мога да си позволя да не кажа, че има мач, в който не играем за победа. В някои игри обаче резултатът, който искаме, не идва. В такива моменти трябва да покажете манталитета, който имате като отбор. И това е най-важното“, заяви българският нападател ред камерата на Cosmote TV.

Както бе отбелязано, победата на старта на груповата фаза ще помогне на отбора да изгради своята психология.

„Успяхме да покажем манталитет на победител на терена и това е много добре. Ще ни помогне да показваме увереност като отбор за следващите няколко мача. Трябва да продължим така, сега ни предстои визита на Янина, завърши Десподов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засякоха нов вариант на COVID-19 в Гърция
Засякоха нов вариант на COVID-19 в Гърция
Мехо Кодро беше уволнен като национален селекционер по футбол на Босна и Херцеговина
Мехо Кодро беше уволнен като национален селекционер по футбол на Босна и Херцеговина