НОВИНИ

Кирил Десподов: Вината всичко да се решава в последните три кръга е основно наша

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:10, 26.05.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
кирил десподов вината всичко решава последните три кръга основно наша
Слушай новината

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов получи наградата на най-добър играч на 23-ия кръг в Първа лига, след като реализира хеттрик за успеха с 3:2 срещу Черно море, а освен това лидерът на разградчани беше определен и за футболист на месец март в Първа лига.

Десподов получи двете си награди днес по време на специална церемония и си пожела те да помогнат на "орлите" в битката за титлата с ЦСКА.

"Благодаря за двете награди. Те са индивидуални, но и отборни, тъй като няма да са възможни без усилията на целия тим. Изключително щастлив съм, че нашият труд се възнаграждава. Дано тези награди да доведат и до шампионска титла в края на сезона", заяви звездата на Лудогорец.

Футболист №1 на България през последните две години коментира още и слуховете, че разградчани са възнамерявали да "се разходят" във финала за Купата на България срещу ЦСКА 1948, за да може след това да стигнат до лесен успех срещу "червените" в двубоя помежду им от Първа лига.

"Не знам кои "разбирачи" коментираха преди финала за Купата на България, че ще се разходим срещу ЦСКА 1948, за да ни осигурят победата те в мача за първенство в неделя. Не знам как можеш да обясним на 25 човека в съблекалнята, че трябва да се разходят. Може би това може да се случи в друг отбор, аматьорски, но ние сме професионалисти - от чистачката в клуба до ръководството. Всеки от нас има его, има мотивация за победи", заяви Десподов.

Накрая капитанът на Лудогорец говори и за борбата за титлата с ЦСКА, която ще трябва да се реши в оставащите три кръга.

"Стигна се до този финал на сезона, защото загубихме много точки срещу по-скромни отбори, без да подценявам никого. Не бива да се подценява и отбора на ЦСКА, който е много силен и направи отличен сезон. Но вината да се решава всичко в последните три мача е основно в нас. Това ще ни направи изключително мотивирани, защото ни предстоян три финала", завърши Кирил Десподов.

Междувременно, съотборникът на Десподов в Лудогорец Спас Делев пък бе избран за най-добър играч на 24-ия кръг в Първа лига, като офанзивният футболист призна, че тази награда му дава допълнително самочувствие и заяви, че разградчани ще дадат всичко от себе си, за да грабнат 12-а поредна титла на България.

"Благодаря за наградата. Тя ти дава самочувствие да продължиш да работиш по същия начин", сподели българският национал.

"Ние имаме повече мачове от конкурента ни през сезона. Получиха се и някои контузии, които ни попречиха да играем във всички мачове с най-добрия състав. В последните кръгове всеки отбор ще се бори за собствените си цели, но ние ще дадем всичко от себе си, за да спечелим титлата", категоричен бе Спас Делев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма с девето поражение на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма с девето поражение на турнира в Токио
Христо Иванов след брифинга на Радостин Василев: Призовавам да не се поддаваме на този жълтаж
Христо Иванов след брифинга на Радостин Василев: Призовавам да не се поддаваме на този жълтаж