НОВИНИ

Кирил Милов ще участва в репешажите за бронза в категория до 130 кг на олимпийския турнир по класическа борба

В първия кръг на репешажите Милов ще се изправи срещу Абделлатиф Мохамед утре в 12:10 часа. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ 3.

борба кирил милов категория 130 осминафинал видео
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:16, 05.08.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Борба
Слушай новината

Кирил Милов ще участва в репешажите за бронза в категория до 130 килограма на олимпийския турнир по класическа борба в Париж.

Българинът загуби на осминафиналите при най-тежките от Пан-американски шампион Ясмани Акоста Фернандес (Чили), който в последствие се класира за финала и го изтегли в допълнителните плейофи за медал.

Акоста Фернандес първо надделя на четвъртфиналите с 2:1 точки над поставения под номер 2 осемкратен шампион на Африка и бронзов медалист от последното световно първенство в Белград 2023 Абделлатиф Мохамед (Египет), а в последствие на полуфиналите той се справи и с третия в схемата Линчжъ Мън (Китай) по същия начин, по който надделя и над Милов на старта, след 1:1 и по критерия за последна отбелязана точка.

В спора за златото утре след 21:00 часа 36-годишният Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но се състезава за Чили, ще се изправи срещу легендата Михаин Лопес Нунес (Куба).

Нунес, който на 20 август ще навърши 42 години, стреми се към безпрецедентна пета поредна олимпийска титла в индивидуален спорт с една дисциплина. Той е и петкратен световен първенец.

В първия кръг на репешажите Милов ще се изправи срещу Абделлатиф Мохамед утре в 12:10 часа, а при успех ще срещне в директен сблъсък за бронза около 21:00 часа Линчжъ Мън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое постигна драматична победа при гостуването си на Ботев Враца
Берое постигна драматична победа при гостуването си на Ботев Враца
След Токио 2020 Валъри Олман отново спечели златото в мятането на диск
След Токио 2020 Валъри Олман отново спечели златото в мятането на диск