НОВИНИ

Кирил Петков: Главният прокурор лично е заплашвал главния секретар

Много бързо почваме да се връщаме към мутренските времена, добави Петков

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 09.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

"Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина, в която премиерът уведоми съдията, който изпълнява с прокурорската задача да може да разследва главния прокурор, защото вече имаме фактически сигнали, писмени сигнали реално, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар. Това не звучи като европейска държава и за съжаление той не е бил сам", заяви Кирил Петков.

"Това, което разбрахме, е, че е имало още четири човека и включително министърът Калин Стоянов. Доколкото аз разбрах от сигнала, който е подаден освен г-н Сарафов, шефа на КПКОНПИ, прокурорката от СГП и нейния заместник".

Вие застанахте твърдо зад Живко Коцев. Продължавате ли да го подкрепяте въпреки разкритията от последните дни и снимките, които изтекоха?

"Това, което се опитват да се направи, е, че някакъв часовник се развява, за да се покрие нещо много по-страшно. Прокуратурата отново се използва като бухалка. Представете си, че четете в друга европейска държава "главният прокурор изнудва главния секретар". Това звучи просто безумно. Това, което много ме притеснява, е, че с много бързи крачки се връщаме назад".

"Сега ще видим процедурата за служебния кабинет, но аз съм притеснен не от тази процедура, аз съм притеснен от факта, че нещо много бързо почваме да се връщаме към мутренските времена", завърши Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво си казаха Николай Денков и Димитър Главчев при предаването на властта
Какво си казаха Николай Денков и Димитър Главчев при предаването на властта
Борислав Гуцанов: С това правителство въпросителните са доста много
Борислав Гуцанов: С това правителство въпросителните са доста много