НОВИНИ

Кирил Петков: Минимален брой смени на министри ще даде по-голямо спокойствие на обществото

кирил петков минимален брой смени министри даде голямо спокойствие обществото
bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 05.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Минимален брой смени на министри в кабинета при предстоящата ротация ще даде по-голямо спокойствие на обществото, съобщи тази вечер във Варна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Според него, ако има министри, които не са си свършили работата и не са си изпълнили програмата, трябва да бъдат ревизирани. При вземането на решения за смени в кабинета трябва да се имат предвид и оценките на браншовите организации, коментира Петков.

Формацията ще подкрепи Мария Габриел да заема поста на министър-председател, Николай Денков да има специален статут на вицепремиер, а Асен Василев да бъде министър на финансите.

Петков заяви още, че правителството започва сериозна антиинфлационна политика. Текат преговори с мобилните оператори как реално да се намалят цените. По думите му, хората трябва да усетят, че кабинетът работи за намаляване на цените в потребителската кошница и до края на годината се надява инфлацията да стигне до най-ниски нива в рамките на Европейския съюз.

По темата за вятърните паркове в морето, Кирил Петков коментира, че подобни инсталации не трябва да са в ущърб на гражданите на Варна и черноморските общини.

"Ако има такива инсталации, за да диверсифицираме електропроизводството в България, то те трябва да са на места, които няма да засегнат туризма и местните общини", посочи Петков.

И допълни, че рибарите винаги са били приоритет за тях и трябва да се направи така, че поминъкът им да не бъде застрашен.

Автор: Силвия Русенова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Найденов: Проблемът на земеделците е общоевропейски
Мирослав Найденов: Проблемът на земеделците е общоевропейски
Софиянци се радваха на пролетни температури днес (СНИМКИ)
Софиянци се радваха на пролетни температури днес (СНИМКИ)