НОВИНИ

Кирил Петков: Ще си дам имунитета доброволно

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 06.06.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Това, което видяхме днес, е точният пример как прокуратурата може да се използва като бухалка. Знаете този казус много дълго време за моя отказ от канадското ми гражданство преди 2 години, казусът беше затворен и сега прокуратурата се сети в деня, когато се гласува правителството да повдигне същия този казус отново. Така Кирил Петков коментира пред журналисти на влизане в Народното събрание искания му от прокуратурата имунитет по казуса с гражданството му.

"Ще си дам имунитета доброволно, за да е ясно, че няма от какво да се страхувам. Но ще си го дам в момента, след като комисията в парламента бъде съставена и всички документи по това дело станат абсолютно ясни", заяви Петков.

Искам да покажа на целия български народ как тази прокуратура използва невалидни казуси за политически натиск. Съставя се комисията в НС, показваме абсолютни всички документи пред целия български народ, нека и прокуратурата се обяснява защо след 2 години вдига този казус отново и след това преди комисията да реши каквото и да било, аз ще си дам имунитета доброволно, за да докажа, че няма за какво да се притеснявам, поясни Кирил Петков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на "Възраждане" започна пред Народното събрание
Протест на "Възраждане" започна пред Народното събрание
Чудесно каране и нови победи за Дани Цанков на Гран При България по мотокрос
Чудесно каране и нови победи за Дани Цанков на Гран При България по мотокрос