Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кирил Петков заминава за Азербайджан заради доставките на азерски газ

от БНТ
11:36, 15.06.2022
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
живо премиерът кирил петков участва парламентарния контрол четирима министри отговарят въпроси депутати
Слушай новината

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан на 16 юни, четвъртък. В рамките на визитата си премиерът ще участва в Деветия глобален форум в Баку, организиран от неправителствената организация - Международен център „Низами Ганджави“.

Тазгодишното издание на форума е посветено на темата „Предизвикателства пред глобалния световен ред“. Във фокуса на дискусиите ще бъдат актуалната геополитическа ситуация, бъдещето на световната архитектура на сигурността, енергийната сигурност, глобализацията и неравенствата, борбата с изменението на климата и др.

Премиерът Петков ще участва с изказване при официалното откриване на Деветия глобален форум. Събитието за поредна година ще събере настоящи и бивши държавни и правителствени ръководители от над 50 държави, представители на международни финансови институции и неправителствени организации, учени и журналисти.

В рамките на посещението си в Баку българският министър-председател ще проведе среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основна тема на разговорите ще бъде сътрудничеството в областта на енергетиката, включително предстоящите доставки на азерски газ в България.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Волейболните националки отстъпиха с 0:3 на САЩ
Волейболните националки отстъпиха с 0:3 на САЩ
Затвориха за няколко часа въздушното пространство над Швейцария
Затвориха за няколко часа въздушното пространство над Швейцария