НОВИНИ

Клоп смята, че програмата в Англия утежнява задачата за заразените отбори

Ливърпул Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 27.12.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че късметът играе твърде голяма роля в натоварения празничен график на Висшата лига. Според него програмата на първенството не помага на отборите, които имат заразени от коронавирус футболисти.

Старши треньорът изрази недоволството си на пресконференцията преди срещата с Лестър от 20-ия кръг на Висшата лига.

"Програмата ни бе отредила да играем на 26 и 28 декември, което просто е нередно. Ако почивката между мачовете е три дни, това е по-поносимо. Някои отбори играят през 3 дни като Манчестър Юнайтед. Някои отбори, които имат болни от коронавирус футболисти, трябва да използват твърде малка група от играчи за два мача. Тимовете се нуждаят от късмет в този период, но не това е начина, не трябва да разчитаме на късмет", категоричен е наставникът на "мърсисайдци".

Германецът коментира и мнението на своя сънародник Томас Тухел за въвеждането на пет смени в шампионата.

"Ако трябва да бъдем реалисти, то Ливърпул и Манчестър Сити вероятно имат по-добри състави от Саутхемптън и Бърнли. Въпросът е, че ние се нуждаем от петте смени, защото футболистите ни играят европейски и международен футбол. За да се приеме нововъведението са необходими 14 вота от отборите в първенството, което е нередно. Защо отбор като Бърнли да решава ротациите на тима ни, който има по-натоварена програма", попита той.

54-годишният специалист заяви, че играчите, дали положителни проби за коронавирус, вече тренират и ще бъдат на разположение за предстоящия мач. Това са Вирджил ван Дайк, Фабиньо, Тиаго Алкантара и Къртис Джоунс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сара Джесика Паркър печели над 1 милион долара за всеки нов епизод на "Сексът и градът"
Сара Джесика Паркър печели над 1 милион долара за всеки нов епизод на "Сексът и градът"
Опашка от желаещи ваксинация пред "Пирогов"
Опашка от желаещи ваксинация пред "Пирогов"