НОВИНИ

Клоп вярва, че Салах и Ван Дайк ще се на линия за финала в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:28, 15.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Клоп
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп изрази своя оптимизъм, че травмите на Мохамед Салах и Върджил ван Дайк не са сериозни и той ще може да разчита на тях за финала в Шампионската лига срещу Реал (Мадрид).

Двете звезди на "мърсисайдци" получиха контузии по време на вчерашния финал за ФА Къп срещу Челси, като в крайна сметка се наложи да бъдат заменени.

"Говорих и с двамата след мача. И двамата са добре. Всичко, което знаем е, че проблемите им не са сериозни. Но следващият мач е във вторник и това е много скоро. Мисля, че и двамата ще се оправят за финала на Шампионска лига", заяви Клоп.

За негово щастие отсъствието на Салах и Ван Дайк не се отрази пагубно на неговия тим, който съумя да стигне до трофея след изпълнение на дузпи.

Това запазва и шансовете на Ливърпул да завършат сезона с четири трофея, тъй като освен финала в Шампионската лига тимът е все още в борбата и за титлата във Висшата лига.

Според Юрген Клоп обаче битката в шампионата ще зависи от двубоя на прекия конкурент на "мърсисайдци" Манчестър Сити срещу Уест Хям днес.

"Ще видим какво ще стане. Ще започна да мисля по този въпрос, ако те загубят срещу Уест Хем. Ако ли не, ние пак ще опитаме да ги настигнем", коментира германският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение разлюля Санторини
Земетресение разлюля Санторини
Отиде си големият български илюзионист Астор
Отиде си големият български илюзионист Астор