НОВИНИ

Клуб от Висшата лига иска треньора на Будьо/Глимт

Будьо/Глимт Рома
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 09.11.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Норич уволни своя наставник Даниел Фарке след изминали 11 кръга във Висшата лига. Мениджърът на Будьо/Глимт Кйетил Кнутсен е спряган за заместник на германеца.

Норвежецът се присъединява към тима през 2017 г. като помощник на Асмунд Бьоркан, а година по-късно е провъзгласен за старши треньор, след като Асмунд Боьркан става спортен директор. В първия му сезон начело на клуба завършва втори в шампионата и получава наградата за треньор на годината. През миналия сезон той извежда отбора до първа титла, записвайки само 1 загуба за цялата кампания и запазва перфектен актив на свой терен. Играчите му бележат цели 103 попадения и допускат само 32 гола, за да изградят преднина от 19 точки пред втория Молде.

Тази година тимът е напът да спечели втората си поредна титла. До края на шампионата остават 4 мача, а преднината пред втория Молде е 5 точки. В Лигата на конференциите норвежкият клуб остава непобеден след рекордна домакинска победа над Рома с 6:1, отправяйки най-тежката загуба в треньорската кариера на Жозе Моуриньо. Възпитаниците на Кйетил Кнутсен имат също и успех над Зоря Луганск. Те измъкнаха точка и от ЦСКА на стадион "Българска армия", а в последния си двубой отбелязаха 2 попадения на стадион "Олимпико" в Рим, за да си тръгнат с точка.

Наставникът на норвежкия национален отбор Столе Солбакен определи своя сънародник като "специален" и заяви, че не е изненадан от слуховете, свързващи го с мениджърската позиция на стадион "Кароу Роуд". "Не мисля, че има от какво да се страхува, той трябва да приеме това предизвикателство, защото вече е доказал на какво е способен", твърди той.

Освен 53-годишният специалист, фаворит за треньорската позиция в отбора на "канарчетата" е бившият мениджър на Челси Франк Лампард.

Следващият мач на Будьо/Глимт в Лигата на конференциите е именно срещу ЦСКА. Срещата е на 25 ноември (четвъртък) от 22:00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Чуков: Режимът на Лукашенко стимулира мигрантите
Владимир Чуков: Режимът на Лукашенко стимулира мигрантите
Ще се върнат ли обратно в клас учениците в село Дамяница?
Ще се върнат ли обратно в клас учениците в село Дамяница?