НОВИНИ

Кметът на Кърджали изпраща три писма до ММС

Хасан Азис
Снимка: Община Кърджали
bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 30.01.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Три писма ще изпрати кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис до Министерството на младежта и спорта, свързани с осигуряване на средства за ремонт на сега съществуващата спортна зала в Кърджали, изграждане на новата спортна зала, първа копка за която бе направена още през 2020 година и предоставяне на имот в района на „Горубсо”, реципрочен на имота, който община Кърджали предостави на спортното министерство за изграждане на новата спортна зала.

Около това решение се обединиха мнозинството от съветниците в местния парламент след дебати, предизвикани от предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на точка, свързана с дофинансирането на изграждането на новата спортна зала.

От ГЕРБ припомниха, че през 2018 година са били отпуснати 4 милиона лева за изграждането й, отреден е терен и през 2020 е направена първа копка за изграждане на новия спортен обект. Според общинския съветник Руслан Терзиев е била избрана и фирма изпълнител. До тук обаче нещата спрели. Последвалите две служебни правителства и едно редовно не придвижили проекта напред

„Междувременно строителните материали поскъпнаха и се оказа, че отпуснатите средства са недостатъчни”, припомни Терзиев.

Той предложи Общинския съвет да приеме решение за искане към служебния министър-председател и спортния министър за отпускане на допълнителни средства от бюджета на министерството на младежта и спорта, недостигащи за изграждане на нова спортна зала в Кърджали.

В дебата се включи и Милко Багдасаров от БСП. От думите му стана ясно, че е направил предложение пред Комисията за младежки дейности и спорт средствата, отпуснати за строителството на новата спортна зала да бъдат пренасочени към направата на ремонт на спортна зала „Арпезос”, тъй като предложението за дофинансиране би отдалечило изграждането на новата спортна зала в по-далечното обозримо бъдеще.

Кметът д-р инж. Хасан Азис припомни, че Община Кърджали е направила необходимото, за да предостави парцел на Министерството на младежта и спорта за изграждането на нова зала.

„Направихме го с уговорката, от своя страна държавата да ни предостави парцел от около 10 декара в района на Горубсо, колкото е и парцелът, който ние предоставихме за новата спортна зала. Този въпрос още не е решен”, коментира д-р инж. Хасан Азис.

Той коригира твърдението на общинския съветник от ГЕРБ, че имало избран изпълнител за изграждане на залата.

„Няма такъв!”, категоричен бе кметът. „Ние имаме нужда от ремонт на сега съществуващата зала, имаме нужда и от нова зала. Както и от парцела, идентичен на този, който предоставихме за изграждането на спортната зала”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

От думите му стана ясно, че ще се ангажира още днес с изпращането на писма до министъра на младежта и спорта с искане тези въпроси да бъдат решени.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сагата с разменените бебета в болница "Шейново" се пренася в съда
Сагата с разменените бебета в болница "Шейново" се пренася в съда
Събирани ли са подписи за референдум в училище във Варна?
Събирани ли са подписи за референдум в училище във Варна?