НОВИНИ

Кметът на Кърджали надъха Арда преди финала

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:17, 19.05.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Български футбол
кметът кърджали надъха арда финала
Слушай новината

Кметът на Кърджали - Хасан Азис, пусна обръщение в социалните мрежи, с което надъха тима на Арда преди финала за Купата на България с ЦСКА-София.

Сблъсъкът за спечелването на втория по важност трофей в българския футбол започва точно в 19:30 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

Ето и емоционалното изявление на кмета на Кърджали:

"Днес предстои исторически финал за Купата на България по футбол - ПФК "Арда" се изправя срещу отбора на ЦСКА в дългоочаквана битка. ПФК Арда е млад клуб във Висшия ни ешелон и съм горд и щастлив, че още във втората година, в която се състезава в елитната група, успя да стигне до такъв двубой. Момчетата излизат изключително подготвени на терена, а сърцата на всички верни фенове на любимия отбор ще са с тях на столичния стадион "Васил Левски". За 96-годишната си история отборът на Арда е играл на този стадион едва три пъти, и то в последните години. Макар и с толкова малко на брой двубои, отборът-гордост Кърджали не е допуснал нито един гол във вратата си!

С днешния мач е направена първата стъпка към новите успехи на момчетата от Кърджали, които освен гордост за града ни, са и невероятен пример за младите и децата. Като кмет съм горд от младите надежди, които тренират на стадион "Арда". Това беше и целта на основния му ремонт - да е притегателно място за спорт и за професионалисти, и за любители. Напомням, че общинската администрация е монтирала видеостена пред Дома на културата, на която мачът ще се прожектира на живо. Той започва в 19.30, пространството пред видеостената е дезинфекцирано, и моля за спазване на всички противоепидемични мерки.

#САМОАРДА"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7 полицейски служители са задържани при акция в Пловдив. Арестуван е и шефът на 3 РПУ
7 полицейски служители са задържани при акция в Пловдив. Арестуван е и шефът на 3 РПУ
Автобус удари 7 автомобила в София
Автобус удари 7 автомобила в София