НОВИНИ

Кметът на Пловдив ще се срещне в понеделник с фенове на Локомотив Пд и Ботев Пд

кметът пловдив срещне понеделник фенове локомотив ботев
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 03.02.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров обяви, че в понеделник ще проведе среща с феновете на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив относно финансирането на стадионите на двата клуба.

Тази сутрин Димитров се срещна с част от привържениците на "черно-белите", които се бяха събрали на протест пред общината с искане на отговори защо градоначалникът поиска нови 22 милиона за доизграждането на стадион "Христо Ботев".

Феновете на "смърфовете" също така поискаха да бъде направен пълен финансов одит на строителството и на двете съоръжения, за да се установи дали средствата се изразходват по предназначение.

"Притеснени сме. Искаме да се извърши пълен финансов одит на строителството на двата стадиона, за да се установи дали средствата се изразходват по предназначение и дали всичко е прозрачно. Ако е така, нека тогава да се дофинансират и двата стадиона. Притеснени сме още, че с това предложение ще се задължи бюджета на Пловдив за следващите три години и това ще застраши публичните финанси, както и редица инфраструктурни проекти, включително и нашият стадион", споделиха привържениците на Локомотив Пд.

Малко след проведената среща между представителите на "черно-белите" и кметът Здравко Димитров ръководителят на град Пловдив излезе и с коментар по темата.

"В понеделник ще имаме среща с представители и на двата клуба и там ще предприемем действия. Не искам хората да бъдат неспокойни феновете на Локомотив, защото винаги са били коректни към мен. Заедно с Общинския съвет ще предприемем най-добрите действия и за двата клуба", коментира кметът на община Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж от Велинград, издирван от испанските власти
Задържаха мъж от Велинград, издирван от испанските власти
Доброволци търсят в Перник изчезналия Емил Боев
Доброволци търсят в Перник изчезналия Емил Боев