Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кметът на Ракитово: Не съм нарушил закона и ще обжалвам решението на ОИК

от БНТ
10:42, 22.11.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
отстраниха длъжност кмета ракитово
Слушай новината

Кметът на Ракитово Георги Холянов коментира решението за отстраняването му от длъжност, което беше взето от Общинската избирателна комисия от късно снощи.

Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово

В позиция до медиите Холянов заявява, че не е нарушавал закона и ще обжалва решението на ОИК.

По думите му сигналът срещу него касае невярно твърдение, че е управител и едноличен собственик на три търговски дружества и, следователно, е напълно неоснователен.

"Откакто съм кмет, не съм нито управител, нито прокурист, търговски пълномощник или управител на посочените дружества. Никога не съм упражнявал дейност като едноличен търговец, съдружник в събирателно дружество или неограничено отговорен съдружник в командитно дружество и т.н. Освобождаването ми като управител в търговските дружества, без да прехвърлям дяловете си, е изцяло съобразено със закона и актуалната съдебна практика на Административния съд в Пазарджик.

Към момента лично не извършвам търговска дейност по смисъла на Търговския закон, не съм управител, контрольор, прокурист, търговски представител, посредник, синдик, ликвидатор в търговски дружества, не участвам в надзорни съвети и управителни и контролни органи на такива.

Въпреки опитите по всякакъв начин да бъда дискредитиран, омерзен и опозорен, аз ще продължа да работя за благото на общината и нейните жители. Битките ме правят още по-уверен, че съм на прав път. Пътят е един, и колкото и да е трънлив, вярвам, че заедно ще го извървим и ще направим община Ракитово едно по-добро място за всички нас!

Благодаря ви за доверието и подкрепата!", посочва Георги Холянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: България активно участва във всички учения на НАТО в Черноморския регион
Румен Радев: България активно участва във всички учения на НАТО в Черноморския регион
Разкриха наркооранжерия за марихуана в Бургас (СНИМКИ)
Разкриха наркооранжерия за марихуана в Бургас (СНИМКИ)