НОВИНИ

Кметът на Варна: Ръководството на "Градски транспорт" уволнява работници, без да е информирало общината

Кметът на Варна: Ръководството на "Градски транспорт" уволнява работници, без да е информирало общината
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петър Дойкински
18:04, 09.10.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ръководството на “Градски транспорт” - Варна е започнало да уволнява служители, без да информира Община Варна за тези свои действия. Това заяви кметът Благомир Коцев по повод започналата ревизия в дружеството, отговарящо за обществения транспорт в града.

“Одитът на "Градски транспорт" ЕАД – Варна започна. Общината плаща над 28 милиона лева годишно на дружеството - за работни заплати и други разходи за персонал. Получихме сигнали от служители за уволнения, за които ръководството на "Градски транспорт" не е информирало, нито се е обосновало защо се правят точно сега”, уточни Коцев.

След съобщението на Община Варна, че в "Градски транспорт" започва одит и след поисканата от кмета информация за щата, назначенията, функциите, заплатите и длъжностните характеристики, са започнали съкращения на служители не само в пенсионна възраст. Поисканата информация все още не е предоставена на кмета от ръководството на дружеството.

“Имаме десетки сигнали от служители, че там са правени кухи назначения, наемат се на работа цели фамилии без нужната квалификация. Работници ни казват, че в дружеството са назначени хора с неясно колко високи заплати, за които не може да се потвърди ходят ли изобщо на работа”, добави по повод на сигналите и заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов.

Според сигналите, работници от "Градски транспорт" се опасяват, че дружеството се води умишлено към фалит с цел да попадне в частни ръце с цялата си модернизирана с европейски, държавни и общински средства инфраструктура.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед построи стена на базата си по искане на Тен Хаг
Манчестър Юнайтед построи стена на базата си по искане на Тен Хаг