НОВИНИ

Код жълто за проливни валежи днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 24.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Още преди обяд над западните райони, по-късно през деня и през нощта и в Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.

Ще има валежи, локално интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до умерен, с него ще прониква по-хладен въздух и температурите в Западна България ще започнат да се понижават. На изток ще остане предимно слънчево и горещо, със слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 28°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините преди обяд в Западна България, а по-късно през деня и в централните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. В планините в Източна България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

В неделя и понеделник облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е по-често значителна. На много места ще има валежи, гръмотевични бури, остава и с висока вероятност за градушки и локални интензивни явления. Температурите и в източните райони ще се понижат.

През следващите дни валежи ще има на по-малко места и ще са по-слаби, а слънчевите часове ще бъдат повече. Температурите ще се повишат и максималните ще са около 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еньовден е - празникът на лечебните билки
Еньовден е - празникът на лечебните билки
УЕФА изхвърли Осасуна от участие в Лигата на конференциите
УЕФА изхвърли Осасуна от участие в Лигата на конференциите