Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Кога ще пуснат парното в София?

от БНТ
12:16, 05.10.2020
Чете се за: 01:10 мин.
У нас
пуснат парното софия

„Топлофикация София” ЕАД има готовност да стартира новия отоплителен сезон при настъпване на съответните условия, съобщиха от дружеството.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

Дружеството получава седмична прогноза за времето, следи промените и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От „Топлофикация София” напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление.

При желание от страна на клиентите, парното може да бъде пуснато в отделна сграда преди общото включване на отоплението в града. За целта в най-близкия Център за обслужване на клиентите е необходимо да бъде представено заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на потребителите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане без съгласието на всички съседи.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще ограничи възможните манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

Експертите на „Топлофикация София“ ЕАД са подготвили полезни съвети, с които може да се спести топлинна енергия и да се оптимизират сметките за парно и топла вода. Те ще бъдат публикувани в сайта на дружеството – www.toplo.bg и във Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На море през октомври: Засилен интерес от румънски и български туристи по Северното Черноморие
На море през октомври: Засилен интерес от румънски и български туристи по Северното Черноморие
Караянчева към учителите: Въпреки стреса и несигурността, вие не изоставихте своите ученици
Караянчева към учителите: Въпреки стреса и несигурността, вие не изоставихте своите ученици