"Топлофикация София": По-малко от 1% са жалбите за изравнителните сметки

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:42, 05.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

И тази година имаше сигнали за проблеми с изравнителните сметки за парно на столичани. Жалбите са около 2000 на над 400 000 абоната.

"С изравнителните сметки вече сме на финала. Някои от топлинните счетоводители заради пандемията не успяха да отчетат навреме уредите и това доведе до забавяне на изравнителните сметки. От друга страна, една значителна част от потребителите не осигуриха достъп до дома си за отчет, може би заради притеснение. Сега се налага 24% от изравнителните сметки да бъдат преизчислени, защото тези хора в рамките на законовия срок са подали сигнал до своя топлинен счетоводител и са поискали повторен отчет на уредите", обясни в "Денят започва" Елизабет Павлова - пресаташе на "Топлофикация София".

Тя подчерта, че дори до един апартамент в сградата да не е осигурен достъп при отчитането, се налага преизчисляване на всички изравнителни сметки в сградата.

Павлова припомни, че срокът за подаване на жалби беше удължен до 30 септември, като в рамките на удължаването са подадени около 340 сигнала.

"Общо по-малко от 1% са жалбите на нашите потребители по отношение на изравнителните сметки. Надяваме се до няколко дни топлинните счетоводители да ни предоставят окончателните изравнителни сметки и да кажем, че със сметките за месец септември ще приключим изравнителния период", обобщи пресаташето на "Топлофикация София".

Вижте още във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прах от Африка над Балканите, във вторник ще вали цветен дъжд
Прах от Африка над Балканите, във вторник ще вали цветен дъжд
След нападението във влака София - Бургас: Какви мерки за сигурност предприемат от БДЖ?
След нападението във влака София - Бургас: Какви мерки за сигурност предприемат от БДЖ?