НОВИНИ

Париж затваря баровете заради ръст на заразени с COVID-19

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:31, 05.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Париж затваря всички барове и повишава нивото на риска до максимум.

От вторник всички барове в Париж ще бъдат затворени. Причина за строгите мерки е скокът на заболели. Само в неделя, във Франция са регистрирани 12 565 нови случая на короновирус. Очаква се днес премиерът Жан Кастекс да даде подробности за карантинните мерки, които ще действат през следващите две седмици.

Предварително е известно, че ще има промени в правилата за заведенията за хранене, за да могат да продължат работата си. Залите, в които се провеждат лекции в университетите ще трябва да са пълни само наполовина.

Ръст на нови случаи на коронавирусна инфекция и във Великобритания - регистрирани са 10 000 носители на заразата - рекорден брой от началото на масовото тестване в страната.

За втора вълна вече се говори в Белгия и Нидерландия.

По-строги карантинни мерки действат от днес и в Москва - удължена е ваканцията на учениците. За гражданите над 65 години и с хронични заболявания се препоръчва да не напускат домовете си.

А в Нова Зеландия - разпространението на вируса в най-големия град е овладяно.

"На база ефективността на нашата стратегия за елиминиране на вируса и по съвет на здравните власти, Окланд ще се присъедини към Нова Зеландия, и от 7 октомври, там ще бъде обявена тревога от първи ниво. Така страната ни отново - с общи усилия успя да се справи, и трябва да сме горди, че постигнахме тази цел заедно", обяви Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия.

В глобален мащаб - заразените с коронавирус са над 35 милиона души, жертвите на опасния щам - над 1 милион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е Световният ден на учителя
Днес е Световният ден на учителя
Тръмп поздрави хората пред болницата, помаха им от колата си
Тръмп поздрави хората пред болницата, помаха им от колата си