НОВИНИ

Тръмп поздрави хората пред болницата, помаха им от колата си

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:23, 05.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп изненадващо се появи в автомобил пред болницата, в която се лекува от COVID-19.

Американският президент приветства събралото се пред сградата множество. Постъпката беше критикувана - както от медицински лица, така и от противниците на Тръмп. Състоянието му се подобрява, не е изключено още днес да бъде изписан.

Малко преди да се появи в автомобил пред медицинския център Уолтър Рийд президентът публикува видео послание, в което благодари на медицинския екип, който се грижи за него и каза, че е научил много за COVID-19.

"Беше много интересно преживяване. Научих много за COVID. Научих го наистина от първа ръка - това е истинско училище. Не е като да прочетеш учебник - и схванах го, разбрах го. И е много интересно нещо. Ще ви разкажа. Междувременно - ние обичаме Америка и това, което се случва. Благодаря ви!", каза Тръмп.

И добави, че планира изненада за събралите се пред медицински център негови привърженици. Минути по-късно автоколона, с президент Тръмп в един от автомобилите, излезе и бавно мина покрай хората. Президентът носеше маска и аплодираше, а събралото се множество го приветства бурно.

Проявата му беше критикувана от лекар от центъра "Уолтър Рийд", който заяви, че сега всички, които са били около Тръмп трябва да се карантинират за 14 дни.

Тръмп се повлиява от лечението и възстановяването му върви добре, заявиха от от медицинския екип, който го обгрижва. Личният му лекар Шон Конли призна, че в определен момент се е наложила и кислородна терапия. Президентът приема стероида дексаметазон, с който се лекуват по-тежки случаи, коментират специалисти.

Най-малко седем души от близкото обкръжение на Тръмп, сред които съпругата му Мелания, са с коронарвирусна инфекция.

От щаба на Джо Байдън - съперникът на Доналд Тръмп в надпревара за Белия дом, обявиха, че са готови да отложат дебат между двамата, планиран за 15 октомври, докато състоянието на Тръмп позволи провеждането му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж затваря баровете заради ръст на заразени с COVID-19
Париж затваря баровете заради ръст на заразени с COVID-19
Започва втора седмица на напрежение между Армения и Азербайджан
Започва втора седмица на напрежение между Армения и Азербайджан