НОВИНИ

След нападението във влака София - Бургас: Какви мерки за сигурност предприемат от БДЖ?

bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 05.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Мъж беше прободен с нож вчера във влака от София за Бургас. Инцидентът е станал край гара Костенец през нощта в неделя. 33-годишният мъж е откаран в болница "Св. Анна" в София. Няма опасност за живота му.

Зам.-директорът в поделение за пътнически превоз към БДЖ Пламен Митев обясни, че нападението е станало много бързо, а на въпрос знае ли се какво е предизвикало инцидента, той отговори, че се води следствие и в момента не може да коментира. Според него превозната бригада е действала светкавично и са изпълнени всички процедури. Извършителят е задържан и е оказана първична помощ на пострадалия.

След кървавия инцидент в нощния влак: Състоянието на пострадалия мъж е стабилно

Митев обясни, че почти във всички нощни влакове има жандармерия, но не всеки ден. Превозният персонал, началник-влаковете и кондукторите периодично преминават обучение, например, действия в критични ситуации, каквото обучение се води и в момента.

Тодор Тодоров от отдел "Сигурност" към БДЖ обясни, че патрулите се определят от дирекцията на МВР. На въпрос колко точно патрули има във влаковете, той отговори, че двама човека се грижат за сигурността и според него те са напълно достатъчни, защото пътниците не са проблемни и не създават конфликти. Тодоров допълни, че се дават ежегодно списъци с влаковете, които са с по-висок брой на пътници, прави се анализ и жандармерията от своя страна предприема действия по тяхната охрана.

Репортер: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Топлофикация София": По-малко от 1% са жалбите за изравнителните сметки
"Топлофикация София": По-малко от 1% са жалбите за изравнителните сметки
Започват дебатите за България в Европарламента
Започват дебатите за България в Европарламента