НОВИНИ

Кой е допуснал заснемането на скандалния видеоклип в Съдебната палата?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:10, 22.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Сигурност и правосъдие
допуснал заснемането скандалния видеоклип съдебната палата

Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата-София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията.

В резултат на проверката бе установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”.

Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС.

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати.

Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислава Христова не успя да си намери място в ЖНБА
Борислава Христова не успя да си намери място в ЖНБА
Двама бивши треньори на националния по волейбол са фаворити за поста отново
Двама бивши треньори на националния по волейбол са фаворити за поста отново