НОВИНИ

Кои са момчетата с китарите, които взривиха социалните мрежи?

Мирослав Милушев
от Мирослав Милушев
16:28, 23.09.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
момчетата китарите взривиха социалните мрежи
Снимка: Мирослав Милушев
Слушай новината

През последните седмици видеа, в които две момчета пеят и свирят на китари, заваляха в онлайн пространството. Те събраха стотици хиляди реакции и харесвания, а момчетата мигновено се превърнаха в любимци на потребителите. Поканихме ги в телевизията и така много бързо се превърнаха и в наши любимци.

Васил Желев и Филип Донков са едва на по 14 години, но талантът им е безграничен. Васил е от Варна и е ученик в Хуманитарната гимназия "Константин Преславски". Занимава се с музика от 6-годишен при вокален педагог Мила Маврова. Филип пък е от София и учи в Национално музикално училище "Любомир Пипков", свири на класическа китара от 9 години.

На въпроса как са се запознали те отговарят:

"Запознахме се на центъра на Варна, преди 4 години и оттогава сме много близки приятели. Тази година ни дойде наум да седнем в парка и да посвирим. И така, чисто импровизирано, без репетиции всичко започна''.

За момчетата винаги музиката е била голяма част от животите им. Представят си и бъдещето им да е свързано с нея, а за какво точно мечтаят - гледайте във видеото:

@bntnews.bg Кои са момчетата с китарите, които взривиха социални мрежи в последните седмици? Запознайте се с Васил и Филип… @Philip Donkov @_.Jelew._ #bntnews #НовинитеНаБНТ #момчета #ФилипДонков #ВасилЖелев #music #музика #бгмузика #guitar #китара #песни #изпълнение #talant #талант #мечти #бъдеще #foryou ♬ original sound - bntnews

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев загуби във втория кръг на квалификациите в Лисабон
Адриан Андреев загуби във втория кръг на квалификациите в Лисабон
Венци Стефанов отговори на Загорчич: Явно си е помислил, че той диктува нещата в клуба
Венци Стефанов отговори на Загорчич: Явно си е помислил, че той диктува нещата в клуба