НОВИНИ

Кой ще съветва партиите и депутатите?

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:43, 02.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
депутатите събират обсъждат името новия председател ото народно събрание
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-много нещатни сътрудници в 46-ото НС ще има парламентарната група на ГЕРБ-СДС, показва справка на сайта на Народното събрание.

Сред тях са бившият заместник-министър на външните работи Георг Георгиев, който ще съветва депутатите относно външна политика и младежки политики.

До бившия парламентарен шеф Цвета Караянчева ще се допитват относно законодателството, а Цветомир Паунов ще ги съветва на тема социология. От ГЕРБ-СДС ще имат трима сътрудници за комуникация с медиите.

Парламентарната група на "Демократична България" ще разчита на петима нещатни сътрудници. Един от тях - Божидар Божанов - ще отговаря за електронно управление, трима - за организационна дейност и един - за връзки с обществеността.

Ексдепутатът от ДПС Велислава Кръстева ще бъде нещатен сътрудник на партията за култура, медии и връзки с обществеността.

26 са към момента нещатните сътрудници на депутатите в 46-ото НС.

Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме!", Атанас Атанасов от "Демократична България", Джевдет Чакъров от ДПС, Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!", Красен Кралев от ГЕРБ, Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!", Петър Маринов от "Демократична България", Юлиян Ненчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще имат по двама нещатни сътрудници.

Петима от всички 26 нещатни сътрудници на депутатите са със средно образование.

Впечатление прави, че един от тях ще консултира по правни въпроси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Оставаме на разположение, но отговорността е на ИТН
Христо Иванов: Оставаме на разположение, но отговорността е на ИТН
Опасност от пожари и утре
Опасност от пожари и утре