НОВИНИ

Коконов: Хората в Кърджали са щастливи, че се завърнахме на "Арена Арда"

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:29, 07.09.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Футбол
коконов хората кърджали щастливи завърнахме арена арда

Нападателят на Арда днес полуичи наградата си за най-добър футболист на изминалия 4-ти кръг в efbet Лига.

"Страхотно е чувството да се завърнем отново на "Арена Арда". Вижда се, че на мачовете идват доста фенове. В самия град се усеща много добро настроение, подкрепят ни хората, имат ни много голямо доверие и са щастливи, че се завърнахме на 'Арена Арда' ", сподели нападателят на кърджалии.

Коконов заслужи отличието с осем гласа от треньорите, след като вкара два гола за победата на Арда над Ботев Пловдив с 3:2 в Кърджали. 29-годишният футболист остави зад себе си в анкетата Стайн Спиерингс (Левски, 5 гласа), Спас Делев (Арда, 3), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив, 1) и Иван Минчев (Берое, 1).

"Борим се за по-предна позиция, във всеки един мач играем за победа и мисля, че в края на сезона ще сме в добра позиция и се надявам да сме в шестицата", коментира амбициите на Арда през този сезон Коконов.

Той сподели, че не е изключено след края на този сезон за първи път да излезе да играе в чужбина. "Винаги съм имал амбиция да пробвам и чуждо първенство, но просто не са се случвали нещата. Ще видим, тази година тръгна добре, ако има интерес, нищо чудно да изляза и навън, стига да е добър клубът и да има развитие"

Коконов заяви и че ще се радва да помогне на националния отбор в предстоящата полуфинален плейоф за участие на Евро 2021 с Унгария, ако селекционерът Георги Дерменджиев прецени да го вземе в състава си.

"Националният отбор игра добре, нещастно загубихме двата мача, макар и първият да беше равен, за мен беше като загуба, защото да допуснеш гол в последната минута не е приятно. Разбира се, че можем да победим Унгария, стига да си вярваме и да имаме самочувствие, срещу всеки един отбор можем да запишем победа. Всеки футболист се надява да облече националната фланелка и да помогне на отбора. Ако преценят, че мога да помогна, бих се радвал", каза той

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Нидерландия - Италия, двубой от "Лигата на Нациите"
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Нидерландия - Италия, двубой от "Лигата на Нациите"
Най-дългата "Алея на книгата" в София очаква читателите
Най-дългата "Алея на книгата" в София очаква читателите