НОВИНИ

Кола с мигранти катастрофира в София, трима са в болница

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
08:13, 29.09.2022 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Кола с мигранти се заби в пункт за технически прегледи тази нощ в столичния квартал "Модерно предградие". От удара са пострадали четирима граждани - двама мъже и две жени.

По непотвърдена информация трима са сирийски граждани. Самоличността на четвъртия още се установява. Шофьорът е избягал веднага след катастрофата, но самоличността му е установена и се издирва.

Трима от мигрантите са настанени в Окръжна болница. Най-тежко пострадалият мъж е в реанимация, има тежки травми и е на апаратно дишане. В клиниката по ортопедия е хоспитализиран мъж с фрактура на предмишницата, а в клиниката по неврохирургия е хоспитализиран мъж с комоцио. И тримата са без документи, но са на приблизително млада възраст, уточняват от болницата. Четвъртият бежанец е настанен за лечение в "Пирогов".

Инцидентът е станал снощи след 22:00 ч. Според информацията, разпространена от МВР, става дума за таксиметров автомобил с четирима души, който се е ударил в пункта. Според разкази на очевидци обаче е имало и гонка с полицейски патрул. Шофьорът на таксито е изпуснал завоя и се е забил в пункта, разбивайки оградата и част от прозорците.

Случая коментира и главният прокурор Иван Гешев, според когото закриването на спецправосъдието се е отразило негативно на борбата с организираната престъпност, а в момента нелегалната миграция и трафикът на хора са безнаказани.

"Плодовете от това ги берем и ще ги берем. Те се изразяват в това, което се вижда с мигрантския натиск. Излишно е да казвам за последния случай от снощи, кола с мигранти се забива в пункт за технически прегледи, за щастие през нощта и няма пострадали", каза Гешев.

Вижте повече в прякото включване

По темата работиха: Тихомир Игнатов, Алекс Донев
Снимки: Надежда Дойчева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Атанасов и Зираатбанк спечелиха Суперкупата на Турция
Мартин Атанасов и Зираатбанк спечелиха Суперкупата на Турция
Емил Серафимов е новият старши треньор на ФК Миньор Перник
Емил Серафимов е новият старши треньор на ФК Миньор Перник