НОВИНИ

Комисията в НС: Спирането на "Хоризонт" е в резултат на изрично решение, взето вътре в радиото

комисията спирането хоризонт резултат изрично решение взето вътре радиото
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:58, 05.03.2020
Чете се за: 00:31 мин.
Политика

Народното събрание прие окончателния доклад на временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата около безпрецедентното спиране на сигнала на програма "Хоризонт" за близо 5 часа на 13 септември, както и за твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от Българското националното радио.

От БСП, които настояха за създаването на временната комисия, категорично отказаха да подкрепят констатациите в доклада и настояха главния прокурор Иван Гешев да бъде изслушан в пленарната зала с допълнителни данни по случая.

Докладът, който се състои от 52 страници, завършва с изводите, че генералният директор е лицето, което носи цялостна отговорност по обезпечаването на нормалната дейност на радиото и че сигналът на програма "Хоризонт" е спрян, като за това не е била налице техническа причина, а е в резултат на изрично решение, взето вътре в радиото.

Заключава се, че има индикации за осъществен натиск от страна на бившия генерален директор Светослав Костов над журналиста Силвия Великова, но те не могат да бъдат доказани, допълва БНР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипна епидемия и грипна ваканция в цялата страна от 6 до 11 март
Грипна епидемия и грипна ваканция в цялата страна от 6 до 11 март
Турция и Русия постигнаха споразумение за Идлиб
Турция и Русия постигнаха споразумение за Идлиб