НОВИНИ

Концерт в памет на Димо Стоянов е сред акцентите на "Аполония"

концерт памет димо стоянов сред акцентите аполония
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 04.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Още
Слушай новината

Концерт на група P.I.F. в памет на Димо Стоянов е сред акцентите на "Аполония" тази година, съобщават организаторите. На 2 септември солисти ще бъдат Влади Ампов-Графа, Влади Михайлов, Ерсин Мустафов и Дичо.

Свои изяви на фестивала тази година ще имат някои от най-популярните изпълнители в България, сред които Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", "Фондацията" и Поли Генова.

Освен концерти в програмата присъстват и кино прожекции на известни български филми като "18 процента сиво" на режисьора Виктор Чучков, "Като за последно" на Ивайло Пенчев с Мария Бакалова и Васил Банов, "Късата клечка" на Димитър Петков с Никола Стоянов, Китодар Тодоров, и Руслан Мъйнов.

Концертът на 4 септември ще е спомен за големия български оперен певец - тенорът Камен Чанев. В него ще участват Иван Момиров, Кирил Манолов, Юлиян Константинов.

За любителите на театъра фестивалът ще предложи моноспектакъла на Николай Урумов - "Мъжка задушница" на Русенския театър, "Караконджул" на Валери Йорданов от Народния театър и "Всичко на масата" на "Сфумато" и Васил Дуев.

Предстоят майсторски класове, фотоизложба на Димитър Караниколов, срещи със заглавие "Цената на успеха", детска "Аполония" и книжна "Аполония".

Над 50 събития ще има тази година на "Аполония", които ще бъдат организирани изцяло навън - от 30 август до 6 септември. В откриващата вечер е концертът по случай 60-годишнината на "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солист Лия Петрова. Със специални събития ще бъдат отбелязани 100-годишнината на Националната музикална академия, 100 години от рождението на Астор Пиацола и 30 години от смъртта на Фреди Меркюри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлага се плащането на концесиите на летищата във Варна и Бургас
Отлага се плащането на концесиите на летищата във Варна и Бургас
ЕК подписа договор за ваксината срещу COVID-19 на Новавакс
ЕК подписа договор за ваксината срещу COVID-19 на Новавакс