НОВИНИ

Константин Костов се класира за четвъртфиналите на европейското по бокс за младежи в Армения

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:30, 28.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
константин костов класира четвъртфиналите европейското бокс младежи армения
Слушай новината

Българският боксьор Константин Костов започна с победа участието си на европейското първенство за младежи и девойки в Ереван, Армения, след като надигра малтиеца Брадли Мула.

Костов показа по-голямо разнообразие в играта, като контрира много умело атаките на съперника си и напълно заслужено талантливият ни състезател се наложи с пълно съдийско единодушие - 5:0 съдийски гласа.

По този начин българинът се класира за четвъртфиналите в категория до 57 кг, където негов съперник ще бъде унгарецът Франк Мате, а нова победа ще осигури на Константин Костов минимум бронзово отличие от шампионата на Стария континент за младежи и девойки.

Освен това Костов стана едва вторият роден представител, който достига до четвъртфиналите в Ереван, след като преди няколко дни това стори и Викторио Илиев в категория до 60 кг, който също запазва шансовете си за медал от първенството.

За съжаление, в днешния ден България претърпя и две поражения в турнира при девойките, след като Люба Атанасова загуби от румънката Михаела Бадеску в категория до 48 кг, а при 54-килограмовите Кристина Станева отстъпи на Драгана Йованович от Сърбия.

Утре, на ринга в Ереван ще се качи само една българска боксьорка в лицето на Алейна Мехмед, която ще се бие срещу Нора Комятхи от Унгария в категория до 81 кг.

Българският национален отбор по бокс за младежи и девойки е воден в Армения от треньорите Борислав Бояджиев и Детелин Далаклиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират парното в София от 1 май
Спират парното в София от 1 май
МО предупреди, че започва придвижване на военна техника за парада за 6 май
МО предупреди, че започва придвижване на военна техника за парада за 6 май