НОВИНИ

Константин Папазов: Бяхме много близко да последваме съдбата на ЦСКА

Най-тежкото премина, отбеляза президентът на Левски след жребия за новия сезон в НБЛ

Константин Папазов: Бяхме много близко да последваме съдбата на ЦСКА
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 12.09.2024
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Константин Папазов подчерта, че най-тежкото за Левски е преминало. Президентът на „сините“ отбеляза, че те са били на ръба да последват съдбата на ЦСКА, който през новия сезон няма да бъде част от НБЛ заради финансови проблеми.

Тити присъства на жребия за 2024/2025, а столичният тим ще открие участие то си в първия кръг с визита на Черно море Тича. Папазов поясни, че на този етап отборът ще стартира сезон само с български играчи.

За феновете най-вероятно ще е важно сезонът да бъде интригуващ. Има и ясно изразени фаворити, но за привържениците винаги е интересно, когато сблъсъците са с неизвестен край. Да, домакините винаги желаят техният отбор да победи. Смятам, че излизането на 4/5 български играчи до някаква степен ще се отрази на първенството, това е шанс за младите баскетболисти, които имаме да получат повече игрово време.

„Черно море е абсолютен фаворит в първия кръг. Голямата цел на Левски бе да бъде спасен, да участва и да не се случи това, което сполетя ЦСКА. Това е голямо име за българския баскетбол. На този етап сме само с български играчи. В някаква степен е подсигурено участието, най-вече благодарение на изключителното отношение на играчите, които правят непрестанно компромиси, водени от голямата си любов към Левски. Надявам се, че в хода на целия сезон ще направим всичко възможно да търсим помощ отвсякъде, за да можем да подобрим селекцията, ако е възможно. Първата цел бе на жребия да бъдат 11 отбора, а не 10. Защото цяло лято бяхме много близко до тази ситуация“, поясни Тити.

Изхождам от това, че Левски е много голяма марка. Ние вече сме единственият баскетболен отбор в София. Бяхме на ръба да се случи нещо, което не се е случвало в историята и да няма софийски отбор, след като 60/70% от държавата е концентрирана в София. Това беше доста реалистично.

Бившият треньор е обнадежден, че в хода на сезона селекцията на "сините" ще може да се подобри.

Има още какво да се желае в отбора от гледна точка на финансово обезпечаване, но ще започнем с тима, който завърши миналия сезон – само с български играчи и без Красимир Петров, който премина в Рилски спортист. В хода на сезона, ако има по-добри възможности, трябва да се появи и селекция, защото ние сме в доста ограничен състав и за съжаление, контузиите са част от спорта. Ако нещо се случи с някой, това ще се отрази на тренировъчния процес и на представянето. Пак казвам, през цялото лято гледахме това как да успеем да ни има постепенно. Времената са много трудни, всичките неща, които се случват в държавата, рефлектират върху всичко. Това не може да не се отрази и на спорта. Трудно е, но аз съм оптимист. Смятам, че най-тежкото премина. Бяхме много близко да последваме съдбата на ЦСКА“, допълни той.

„Относно треньорския екип, засега Димитър Ангелов има ангажимент. Има време до 5 октомври. Благодаря и на медиите, които в годините безкрайно много помогнаха да завършим сезона. Сега отново всички са съпричастни. Смятам, че това е добре за българския баскетбол – и Левски, и ЦСКА да съществуват във вариант като финала за Купата на България.“

Трудни са времената, но с воля и характер да ги преодолеем и да дойдат по-добри такива. В живота има баланс, имало е много хубави моменти и добро финансиране за Левски през годините. Сега трябва да си ги изстрадаме. Вечното дерби ще липсва, то е необходимо на българския баскетбол. Аз съм оптимист, че рано или късно ЦСКА ще се завърне, влизам им в положението. 18 килограма съм отслабнал лятото. Много е трудно и всички смятат, че е лесно, но е много трудно. Оцеляването в българския спорт е възможно единствено чрез общините и провинциите. Като цяло нещата генерално не са оформени добре и трябва да сме благодарни на кметовете“, завърши Папазов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитаха в съда таксиметровия шофьор, закарал Георги Георгиев до дома на Дебора
Разпитаха в съда таксиметровия шофьор, закарал Георги Георгиев до дома на Дебора
След като дете счупи съд на 3500 години в израелски музей, антиката вече е възстановена
След като дете счупи съд на 3500 години в израелски музей, антиката вече е възстановена