НОВИНИ

Конвейер вместо сервитьори - иновация за безопасност на туристите във варненски хотел

bnt avatar logo
от БНТ
06:42, 24.06.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Конвейер вместо сервитьори – това предлага варненски хотел, в който гостите се обслужват сами от малка поточна линия с разнообразни блюда. Така дистанцията е гарантирана, а контактът между туристи и персонал – намален. Туристите приеха иновацията с интерес.

19 души са гостите в хотела, който предлага почивка и балнеологично възстановяване. Повечето са българи, има и малка румънска компания. Собственикът не очаква съществена промяна през юли и разчита поне през август да бъдат заети 250-300 от предлаганите 500 места.

Атанас Карагеоргиев, хотелиер: Конвейерът дава възможност да се разделят, храната да е далеч от готвача, който сипва, и надалеч, със санитарна преграда, от хората, които вземат. Туристът, вземайки си порцията, не пипа общи прибори, след това храната, която е топла, минава под кварцови лампи, там се и дезинфекцира, и още се затопля.

Освен по-сигурно, така сервирането става и по-бързо.

Разработката на линията е на Атанас Карагеоргиев, който е подал документи в Патентното ведомство за регистрация на "полезен модел". Засега линията ще остане да работи само в този хотел.

Репортер: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден стрес тест за пловдивския градски транспорт
Пореден стрес тест за пловдивския градски транспорт
Еньовден е - какви са поверията за празника на билките
Еньовден е - какви са поверията за празника на билките