ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Конвейер вместо сервитьори - иновация за безопасност на туристите във варненски хотел

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      Конвейер вместо сервитьори – това предлага варненски хотел, в който гостите се обслужват сами от малка поточна линия с разнообразни блюда. Така дистанцията е гарантирана, а контактът между туристи и персонал – намален. Туристите приеха иновацията с интерес.

      19 души са гостите в хотела, който предлага почивка и балнеологично възстановяване. Повечето са българи, има и малка румънска компания. Собственикът не очаква съществена промяна през юли и разчита поне през август да бъдат заети 250-300 от предлаганите 500 места.

      Атанас Карагеоргиев, хотелиер: Конвейерът дава възможност да се разделят, храната да е далеч от готвача, който сипва, и надалеч, със санитарна преграда, от хората, които вземат. Туристът, вземайки си порцията, не пипа общи прибори, след това храната, която е топла, минава под кварцови лампи, там се и дезинфекцира, и още се затопля.

      Освен по-сигурно, така сервирането става и по-бързо.

      Разработката на линията е на Атанас Карагеоргиев, който е подал документи в Патентното ведомство за регистрация на "полезен модел". Засега линията ще остане да работи само в този хотел.

      Репортер: Светлана Ганчева

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?