НОВИНИ

Копа Америка остана без домакин

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:15, 31.05.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
копа америка остана без домакин
Слушай новината

Футболното първенство на южноамериканските нации може да бъде отменен само 13 дни преди началото си, след като Аржентина загуби домакинството на надпреварата заради тежката криза с COVID-19 в страната.

Първоначалният план на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) бе Копа Америка да се проведе в Колумбия и Аржентина, но на 20 май бе решено Аржентина да приеме всички мачове заради сериозните политически протести в Колумбия.

Днес обаче и Аржентина загуби домакинството си на турнира като от КОНМЕБОЛ обосноваха решението си с "настоящата ситуация с COVID-19 в страната".

От Южноамериканската футболна конфедерация допълниха, че в момента "обмислят оферти от други страни за домакинство" на турнира, който трябва да се проведе от 13 юни до 10 юли, като още днес трябва да се вземе решение.

Съпротивата срещу провеждането на Копа Америка има както сред аржентинското правителство, така и сред някои футболисти, като нападателя на Уругвай Луис Суарес, който заяви, че трябва "да се даде приоритет на здравето на хората".

През миналата година Копа Америка не се състоя заради пандемията от коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът определи като "недопустимо" нахлуването на американски военни в цех в Чешнегирово
Президентът определи като "недопустимо" нахлуването на американски военни в цех в Чешнегирово
Финикс изравни серията с Лейкърс
Финикс изравни серията с Лейкърс