НОВИНИ

Корнелия Нинова е получила покана за лидерска среща с ГЕРБ-СДС утре

Николай Минков
от Николай Минков
11:15, 14.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Лидерът на БСП и председател на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова потвърди пред БНТ, че е получила покана за лидерска среща с ГЕРБ-СДС утре. Пред "По света и у нас" тя заяви, че ще настоява срещата да е публична.

"Имаме вече покана, днес ми се обади Бойко Борисов, тя ще се състои утре. Очакваме той да предложи концепция за съставяне на правителство, приоритети, ще го изслушаме и ще свикаме НС и ще направим вътрешнопартийно допитване, след което ще решим дали да влезем в някакъв вид в съставяне на национално правителство. Както винаги съм заявявала, Борисов прави грешка след грешка, играе си месец и половина с търпението на хората, нищо няма да излезе от това, което прави, нито управленска програма и то се вижда. Правилният подход е всички да изработим заедно пет национални приоритети и да определим срок и след това да решаваме кои хора могат да бъдат министри, за да изпълнят тази програма", заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Досега те се движат в грешния път - предлагат партиен кандидат, мерят си кандидатите, губят времето на България, и дума не става за въпроса на въпросите - приемане на бюджет, защото от юни месец оставаме с нулево салдо, няма да има пари нито за заплати, нито за пенсии, не отварят и дума за това, което ни дава още един аргумент, че просто губят времето на хората и няма да има резултат по този начин, допълни Нинова.

"Мисля, че е най-логично ГЕРБ и ПП да направят правителство - оръжия, рязане на разходи, джендър идеология, те идеологически са едно и също. Нито сме разговаряли за министерства, нито за имена, първият смислен разговор ще е утре и той няма да започне с имена и квадратчета, всичко друго е измама", посочи още тя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сиатъл надигра Далас в плейофите на Западната конференция
Сиатъл надигра Далас в плейофите на Западната конференция
Финландия постигна първа победа на световното първенство по хокей на лед
Финландия постигна първа победа на световното първенство по хокей на лед