НОВИНИ

Момче е колабирало в пловдивската дискотека, където имаше шумна полицейска акция

bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 14.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

17-годишно момче е припаднало след употреба на алкохол и райски газ. Инцидентът е станал в нощта срещу събота в дискотеката, в която преди седмица бе проведена шумна полицейска акция, предизвикала протести на граждани и ресторантьори.

Протест пред полицията в Пловдив заради голия обиск в дискотека

От охраната на заведението са помогнали на момчето и са извикали незабавно Спешна помощ. Непълнолетният е бил откаран в болница в безсъзнание. Няколко часа по-късно е стабилизиран и изписан. От полицията са образували досъдебно производство за продажбата на алкохол на непълнолетни.

Пред БНТ бащата на момчето – известният в близкото минало футболист на "Ботев Пловдив" Георги Кокалов, заяви, че детето му вече е много добре. Не си спомня обаче какво точно се е случило в нощта на инцидента.

"Извикаха ни към 2.30 часа. Заварих го в тежко състояние пред дискотеката. Празнувал е балът на по-големи от него с една година приятели. Имал е подписана декларация от майка си, за да влезе в дискотеката", обясни родителят.

Кокалов лично е настоял за проверки за алкохол и наркотици, които са извършени в болницата. Тестът за наркотици е отрицателен, а алкохолната проба е отчела 0,6 промила.

"Това са не повече от две бири. Познавам добре детето си. То е много добро момче, спортист. Не употребява алкохол", каза още бащата.

Снимки: Архив

Според закона продажбата на райски газ в закрити помещения на непълнолетни лица е строго забранена. От управата на заведението категорично заявиха, че в него райски газ не се продава и се правят регулярно проверки.

"Това е един частен случай. Говорих с бащата на момчето. Каза ми, че той не употребява алкохол, защото е спортист. Не е ясно от какво е колабирал", заяви по телефона за БНТ Деян Найденов, един собствениците на дискотеката.

Собственикът на обискираната дискотека: Акцията на полицията е едно фиаско

Екип на БНТ-Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсък между ЦСКА 1948 и Левски дава старт на битките в първата шестица
Сблъсък между ЦСКА 1948 и Левски дава старт на битките в първата шестица
Александър Везенков бе най-резултатен при успех на Олимпиакос в Гърция
Александър Везенков бе най-резултатен при успех на Олимпиакос в Гърция