Корнелия Нинова: Оставка на правителството ще върне доверието на Европа към България

от БНТ
17:36, 19.07.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
корнелия нинова оставка правителството върне доверието европа българия
Снимка: Снимка: БГНЕС

Според лидера на БСП Корнелия Нинова страната ни ще загуби при разпределението на средствата в Брюксел заради напрежението е протестите на хората.

Нинова напомня, че решението за разпределението на средствата ще бъде обвързано с върховенството на закона, а протестите в страната сега според нея са именно заради липса на върховенство на закона.

В Бургас днес Нинова заяви, че оставка на правителството ще върне доверието на Европа към България и ще даде шанс за развитие на българската икономика.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките и подпомагане на социалните системи на държавите членки от пандемията COVID-19. В същото време се обсъжда отпускането на европейските средства да бъде обвързано с върховенство на закона. В този момент улиците на България са заляти от протести, точно заради липса на върховенство на закона.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Късно е за диалог, протест - докато паднат
Румен Радев: Късно е за диалог, протест - докато паднат
Йоло Николов и Милица Мирчева най-бързи на "Витоша летен фест"
Йоло Николов и Милица Мирчева най-бързи на "Витоша летен фест"