НОВИНИ

Корнелия Нинова: Оставка на правителството ще върне доверието на Европа към България

корнелия нинова оставка правителството върне доверието европа българия
Снимка: Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 19.07.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според лидера на БСП Корнелия Нинова страната ни ще загуби при разпределението на средствата в Брюксел заради напрежението е протестите на хората.

Нинова напомня, че решението за разпределението на средствата ще бъде обвързано с върховенството на закона, а протестите в страната сега според нея са именно заради липса на върховенство на закона.

В Бургас днес Нинова заяви, че оставка на правителството ще върне доверието на Европа към България и ще даде шанс за развитие на българската икономика.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките и подпомагане на социалните системи на държавите членки от пандемията COVID-19. В същото време се обсъжда отпускането на европейските средства да бъде обвързано с върховенство на закона. В този момент улиците на България са заляти от протести, точно заради липса на върховенство на закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Късно е за диалог, протест - докато паднат
Румен Радев: Късно е за диалог, протест - докато паднат
Йоло Николов и Милица Мирчева най-бързи на "Витоша летен фест"
Йоло Николов и Милица Мирчева най-бързи на "Витоша летен фест"