НОВИНИ

Костадин Костадинов: Външно министерство да работи по-активно, а не да говори общи приказки

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 25.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Не съм на мнение, че страната ни прави всичко възможно да изведе от Украйна българските граждани. От вчера разговаряме с десетки българи, които разказват, че при съпрузите са с различно гражданство Украйна може да напусне този, който е с българско гражданство, а този, който няма, не може. Това заяви в "Още от деня" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него има проблем в комуникацията на хората, които търсят съдействие от българските власти, и посолството ни в Украйна и консулството ни в Одеса. Той препоръча "да се отворят още канали за връзка".

Костадинов отбеляза, че в пристанището в Мариупол има кораб с български екипаж, който е блокиран, защото вчера Русия обяви Азовско море за вътрешна морска екватория.

"На практика това означава, че съдбата на българските моряци не е ясна. Оказа се, че нашите моряци не могат да влязат във връзка с посолството ни. Предали сме тази информация във Външно министерство и силно се надяваме, че ще започнат да работят малко по-активно, а не просто да говорят общи приказки", допълни той.

Какво още коментира Костадин Костадинов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО разполага още сили в Източна Европа
НАТО разполага още сили в Източна Европа
ЦСКА мина лесно през Ботев (Враца) за най-убедителната си победа през сезона
ЦСКА мина лесно през Ботев (Враца) за най-убедителната си победа през сезона