НОВИНИ

Костадинов: Правителството обяви война на една българска партия

живо костадинов правителството обяви война една българска партия
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 27.06.2023
Чете се за: 04:00 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов отговори на думите на премиера Николай Денков, който определи поведението на "Възраждане" за недопустимо.

Денков: Неприемливо е поведението на "Възраждане", апелираме ги да спазват законите

"Днес станахме свидетели на нещо безпрецедентно, което за първи път се случва в най-новата история - българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик, обяви война на една българска политическа партия", каза Костадинов.

Това, което стана ясно от изказването на Денков, може да го разделим на три части, допълни той.

"Според Денков "Възраждане" е единствената опозиция в нашата страна, на практика той легитимира нашата организация като единствената, която се противопоставя на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна, да бъде превърната в територия, от която се разгръщат военни действия срещу Русия и да бъде деградирана, така че българите да нямаме участие във вземането на политически решения за нашето бъдеще", каза Костадинов.

Според него Денков няма проблем с това да изпълнява заповеди, защото от "доста неуверения му тон стана ясно, че за пореден път чете инструкции".

Лидерът на "Възраждане" каза, че не признават това правителството от първия ден.

Припомни, че са пуснали сигнал в прокуратурата срещу ръководителите на ПП заради изнесените данни, за това, че са "осъществили престъпление, държавна измяна, съгласувайки назначения на висши държавни позиции, включително на ръководителите на тайните служби с чужди посолства и с едно конкретно посолство".

Костадинов каза, че нямат сведения какво се случва по този сигнал, но вероятно нещо става, за да се случи "тази доста изнервена реакция от страна на министър-председателя".

Каза още, че "българските управляващи уверено вървят по начертания от техните американски ментори път за въвеждане в нашата страна на украинския сценарий". Случващото се у нас е повторение на събитията в Украйна преди 10 години. Сценарий, който цели да вкара държавата ни в гражданска война, каза Костадинов.

Допълни, че днес са получили поредните заплахи за физическо премахване на хора от "Възраждане", но това не ги притеснява. Каза, че нямат проблем да се срещнат "на полето на правосъдието" с тези хора.

Гледайте тук или на страницата на "По света и у нас" във Фейсбук:

Премиерът Денков: Неприемливо е поведението на "Възраждане", апелираме ги да спазват законите

По-рано днес след заседанието на Министерския съвет премиерът Николай Денков разкритикува остро партия "Възраждане".

В съвместно изявление с министрите на вътрешните работи и на правосъдието - Калин Стоянов и Атанас Славов, премиерът коментира, че поведението на партията през последните седмици е неприемливо и я апелира да се върне към действия, които съответстват на законите на страната.

Той уточни, че става дума за определени изяви на членове на "Възраждане" по време на различни протести и митинги, както и за отправени призиви към насилие, включително спрямо политици в парламента.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол ще играе с Румъния на 10 юли в Ботевград
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол ще играе с Румъния на 10 юли в Ботевград
В Чехия разбиха международен канал за трафик на мигранти
В Чехия разбиха международен канал за трафик на мигранти