НОВИНИ

Коул Палмър пренаписа историята на Висшата лига

Английският национал вкара 4 гола в рамките на 20 минути, за да стане първият играч разписал се четири пъти в първото полувреме на мач от елита на Англия.

Коул Палмър
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:49, 28.09.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Коул Палмър вкара четири гола в рамките на 20 минути през първото полувреме за победата на Челси с 4:2 над Брайтън в един от най-интересните мачове от шестия кръг на Висшата лига. Английският национал стана първият играч разписал се четири пъти в първото полувреме на мач от елита на Англия.

Всичко по-интересно на "Стамфорд Бридж" се случи през първата част на мача, в която паднаха и шестте попадения, а други две бяха отменени заради засада.

Брайтън откри в седмата минута чрез Жоржиньо Рутер след грешка на вратаря Роберт Санчес.

В 19-ата минута Палмър можеше да изравни, но останал очи в очи с вратаря на Брайтън уцели страничната греда. Минута по-късно полузащитникът реализира гол, който бе отменен заради засада, но в 21-ата минута той все пак имаше поводи да се радва след асистенция на Николас Джаксън за 1:1.

Още 120 секунди по-късно нов гол за Челси, отбелязан от Джейдън Санчо, бе отменен заради нова засада.

Вихреното темпо на игра в Западен Лондон продължи и в 28-ата минута, когато Палмър вкара за 2:1 от дузпа, а три минути след това той оформи хеттрика си след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

Брайтън намали на 2:3 в 34-ата минута чрез Карлос Балеба след нова грешка на Роберт Санчес, но с четвъртия си гол в срещата в 41-ата минута Коул Палмър възстанови спокойствието сред феновете на Челси.

През второто полувреме и двата отбора предприеха по-концентрирани действия в отбрана, а най-интересната ситуация бе отменен гол на защитника на домакините Марк Кукурея.

С победата Челси събра 13 точки и заема трето място в класирането, като изостава само с една от лидерите Манчестър Сити и Арсенал. Брайтън е на осмо място с 9 точки.

В лондонското дерби от кръга Брентфорд и Уест Хем завършиха 1:1.

Домакините откриха още в първата минута чрез Браян Мбемо, като така станаха първият отбор в историята на Висшата лига, който вкарва в първата минута в три последователни двубоя.

"Чуковете" успяха да изравнят в 54-ата минута чрез чеха Томаш Соучек.

Евертън регистрира първата си победа от началото на сезона във Висшата лига след 2:1 при домакинството на Кристъл Палас.

Лондончани поведоха чрез Марк Гехи в десетата минута, но с попадения на Дуайт МакНийл в 47-ата и 54-ата минута "карамелите" направиха обрат и взеха първите си три точки за сезона, с които събраха общо четири и напуснаха зоната на изпадащите.

В последния мач в следобедната партида Фулъм взе с 1:0 гостуването си на Нотингам Форест.

За лондончани се разписа Раул Хименес, който вкара от дузпа в 51-вата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3-годишно дете загина, след като беше блъснато от кола в Бургаско
3-годишно дете загина, след като беше блъснато от кола в Бургаско