НОВИНИ

Коутиньо донесе точка на "виланите" в дебюта си срещу Манчестър Юнайтед

Стивън Джерард
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:28, 15.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Астън Вила и Манчестър Юнайтед от 22-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 2:2. Бруно Фернандес даде аванс от два гола за гостите, но Джейкъб Рамзи и Фелипо Коутиньо възстановиха равенството.

Още в 6-ата минута "червените дяволи" стигнаха до гол. Бруно Фернандеш стреля извън наказателното поле право в Емилиано Мартинес, но вратарят изпусна топката между краката си и я изпрати в мрежата.

През второто полувреме португалецът удвои головия си актив, след като изпрати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата. От дебюта му в първенството, само Мохамед Салах и Хари Кейн имат повече попадения от него, а само египтянинът е участвал в повече попадения от него.

В 68-ата минута резервата Фелипе Коутиньо дебютира с фланелката на бирмингамци и промени играта на тима. Джейкъб Рамзи намали пасива на домакините с плътен шут от непосредствена близост.

Новото попълнение на клуба изравни в 82-ата минута с първия си шамппионатен гол във вратата на манчестърския клуб и спечели точка за възпитаниците на Стивън Джерард.

Манчестър Юнайтед остава 7-и с актив от 32 точки. Астън Вила е 14-и с 23 пункта.

Останалите мачове от деня:

Манчестър Сити - Челси 1:0
Норич - Евертън 2:1
Нюкасъл - Уотфорд 1:1
Уувърхемптън - Саутхемптън 3:1

Мачът между Бърнли и Лестър бе отложен заради невъзможността Шан Дайч да изгради отбор за домакинския сблъсък с "лисиците".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина дизайнерът Нино Черути
Почина дизайнерът Нино Черути
Испанската ваксина срещу ковид ще e готова до средата на годината
Испанската ваксина срещу ковид ще e готова до средата на годината