НОВИНИ

Крачка назад заради COVID-19. Сеул затваря музеи, театри, паркове...

крачка назад заради covid сеул затваря музеи театри паркове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:02, 28.05.2020
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Сеул отново ще затвори за две седмици музеите, галериите, театрите и парковете.

Причината е в нарасналия брой на заразените с коронавирус, а правителството е решено да не допусне втора вълна от смъртоносната зараза.

Южна Корея затяга ограниченията за жителите на Сеул и околните населени места като мярка срещу увеличения брой на заразени с коронавирус, пише германският "Тагесшау".

Хората са призовани отново да се въздържат от посещения в ресторанти и барове, както и от участие в масови събирания. Остава в сила обаче решението за поетапно отваряне на училищата.

Увеличаване броя на заразените е регистрирано в Център за дистрибуция на стоки, близо до Сеул. Сред служителите са открити 80 положителни проби и контактни лица, а повече от 4 000 души са тествани.

Много е голяма вероятността огнището вече да се е разпространило сред населението, каза министърът на здравеопазването и призова хората, ако е възможно, да избягват събиранията през следващите две седмици.

Президентът на страната Мун Дже Ин, чието правителство беше давано за пример за успешно справяне с епидемията, предупреди сънародниците си да бъдат внимателни.

"Ще мине много време, докато епидемията от коронавирус изчезне. Трябва да се подготвим за евентуална втора вълна на пандемията, за която предупреждават много експерти", заяви той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протест заради новата детска болница. Искат отмяна на сключения договор
Отново протест заради новата детска болница. Искат отмяна на сключения договор
Цацаров отчете дейността на антикорупционната комисия
Цацаров отчете дейността на антикорупционната комисия